Ινδικό κοτόπουλο με σάλτσα chien: Μια παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας για να μαγειρέψετε νόστιμα ζουμερά μπούτια κοτόπουλου σε μια πολύ πικάντικη μαρινάδα. Το τσίλι scotch bonnet είναι εξαιρετικά καυτερό, γι’ αυτό, αν θέλετε να είναι λιγότερο πικάντικο, χρησιμοποιείστε κανονικά τσίλι. Ενα πιάτο γεμάτο με έντονες γεύσεις της Ινδίας, που θα σας μείνει αξέχαστο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ τσίλι scotch bonnet, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα chien:
ξύσμα και χυμός από 2 λάιμ, συν επιπλέον χυμός (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια εσαλότ, καθαρισμένα
1 μεγάλη χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό
½ τσίλι scotch bonnet, ξεσποριασμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1 πρέζα ζάχαρη
μαγειρεμένο ρύζι, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ, με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε, προσθέτοντας λίγο χυμό λάιμ, αν χρειάζεται.
Βήμα 2
Τρίψτε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το τσίλι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το ένα τρίτο της σάλτσας και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να γίνει τραγανό και το κρέας να βγαίνει εύκολα από τα κόκαλα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα και λίγο ρύζι.
Καλή όρεξη!