Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα παραδοσιακό πιάτο με γαλοπούλα με σπανάκι και πατάτες. Η πάστα κάρυ δίνει σε αυτό το πιάτο γαλοπούλας και λαχανικών την πικάντικη πινελιά και ο ζωμός κοτόπουλου χαρίζει την υπέροχη υφή του. Ενα γνήσιο ασιατικό πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
450 γραμμάρια μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
450 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
5 κουταλιές της σούπας πικάντικη πάστα κάρυ
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ντομάτα ψιλοκομμένη
300 ml ζωμός κοτόπουλου
1 σακουλάκι (150 γραμμάρια) baby σπανάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και τον κιμά γαλοπούλας και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά. Ρίξτε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και το baby σπανάκι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!