Ιταλικά κεφτεδάκια με κριθαράκι: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας, για να κάνετε μια άλλη εκδοχή του κλασικού πιάτου με κεφτεδάκια και μακαρόνια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριθαράκι αντί για μακαρόνια και να ετοιμάσετε αυτό το εξαίσιο γεύμα μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Συνδυάζεται ιδανικά με μια σκορδάτη σάλτσα ντομάτας. Ενα πιάτο πραγματικά υπέροχο, που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμάς
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 βάζο (540 γραμμάρια) χυμό ντομάτας πασάτα
300 γραμμάρια κριθαράκι
τρίμματα παρμεζάνας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τα μισά φύλλα βασιλικού και κρατήστε τα υπόλοιπα για το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό με τον κιμά, το σκόρδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε σε 20-24 κεφτεδάκια.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια παντού για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε την πασάτα και τα αφήνουμε όλα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 3
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις μαγειρευτούν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε με κουτάλι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ατομικά πιάτα. Τοποθετήστε από πάνω τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τρίψτε την παρμεζάνα και πασπαλίστε με τα κρατημένα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε.
Καλή όρεξη!