Ινδική κολοκυθόσουπα με ψωμί naan: Μια ινδική συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα, αρωματισμένη με ήπια πικάντικη πάστα κορμά, που ισορροπείται από γλυκό γάλα καρύδας. Η πάστα κορμά είναι μια πάστα, πολύ δημοφιλής στην Ινδία, ήπια στη γεύση, παχύρρευστη, με πικάντικα μπαχαρικά και κάσιους, αμύγδαλα, καρύδα και γιαούρτι. Απλά υπέροχη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κολοκύθα, περίπου 1 κιλό, κομμένη σε κύβους
2 καρότα, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας πάστα κορμά
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, με τα κοτσάνια και τα φύλλα ψιλοκομμένα αλλά χωριστά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών
½ κονσέρβα (x 400 γραμμάρια) γάλα καρύδας, με μειωμένα λιπαρά
2 ινδικά ψωμάκια naan, με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λάδι με άρωμα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανακατέψτε τα λαχανικά με 2 κουταλιές της σούπας πάστα κορμά και τα κοτσάνια κόλιανδρου και μετά αλατοπιπερώστε. Μοιράστε τα σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήστε τα για 20 λεπτά. Γυρίστε τα λαχανικά, μετά αλλάξτε τα ταψιά στα ράφια του φούρνου και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη πάστα κορμά με λίγο νερό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα ψητά λαχανικά και το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου και χτυπήστε τα όλα με ένα μπλέντερ χειρός. Ξαναβάλτε τα στη φωτιά, προσθέστε το γάλα καρύδας και ζεστάνετε.
Βήμα 3
Αλείφουμε τα ψωμιά naan με λάδι με σκόρδο, τα πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και τα ψήνουμε για 3 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τη σούπα.
Καλή όρεξη!