Μια βραζιλιάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε πανεύκολα και απροβλημάτιστα παραδοσιακές βραζιλιάνικες τρούφες σοκολάτας brigadeiro. Υπέροχες σοκολατένιες μπαλίτσες ντυμένες και στολισμένες με παραδοσιακό φιστίκι, αμύγδαλο και τρίμματα αποξηραμένης καρύδας. Ενα λαχταριστό κέρασμα που θα γίνει ανάρπαστο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, συν λίγο επιπλέον
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση:
50 γραμμάρια καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης
50 γραμμάρια αμύγδαλο σε νιφάδες
50 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα, μια πρέζα αλάτι και το κακάο μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και γυαλιστερό.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά δυνατά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη πιατέλα. Ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε τα χέρια σας και παίρνετε λίγη από τη ζύμη για να κάνετε τρούφες 2,5 εκατοστών. Τοποθετήστε τις γαρνιτούρες σας (φιστίκι Αιγίνης, νιφάδες αμύγδαλου και αποξηραμένη καρύδα) σε μικρά μπολ και κυλήστε τις τρούφες μέσα σε αυτά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τις τοποθετούμε σε μικρές κούπες ή σε ένα δίσκο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Αν αναρωτιέσαι πως ξέρω ότι χρειάζομαι βιταμίνες τότε δες τον απόλυτο οδηγό και ενημερώσου για την υγεία σου!