Καπνιστό χοιρινό με φασόλια: Μια εύκολη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, με την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και χωρίς μεγάλη φασαρία, χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος, ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύμα με μπριζόλες από χοιρινό φιλέτο και ψιλοκομμένο ζαμπόν. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
500 γραμμάρια μπριζόλες από χοιρινό φιλέτο, κομμένες στα τέσσερα
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) λευκά ιταλικά φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πασάτα
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη πάστα chipotle
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια ζαμπόν, σε μεγάλα κομμάτια
4 φέτες λευκό ψωμί με κόρα
1 μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο και την πάπρικα μαζί και τρίβουμε με αυτά το χοιρινό. Σε ένα μεγάλο, ρηχό πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε τα φασόλια κανελίνι, την πασάτα, το chipotle, τη ζάχαρη και το ζαμπόν. Ρίξτε το χοιρινό στα φασόλια. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
Βήμα 2
Φρυγανίζουμε το ψωμί και σερβίρουμε στο πλάι. Πασπαλίστε το μαϊντανό πάνω από το χοιρινό και τα φασόλια για να σερβίρετε.
Καλή όρεξη!