Αμερικάνικη Κουζίνα

Εύκολες ροδέλες κρεμμυδιού τουρσί

Εύκολες ροδέλες κρεμμυδιού τουρσί

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε απολαυστικές τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού τουρσί. Ενα εύκολο πιάτο με κρεμμύδια τουρσί που έχουν χτυπηθεί με μπύρα, με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Το ξίδι βύνης που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα ξύδι που παρασκευάζεται από βυνοποιημένους κόκκους κριθαριού, με γεύση τάρτας. Μαγειρέψτε τα και σερβίρετέ τα ως σνακ ή ως συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο. Θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

175 ml αποσταγμένο ξύδι βύνης
75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
λάδι, για το τηγάνισμα
100 γραμμάρια αλεύρι
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
καπνιστή πάπρικα, για σερβίρισμα
Για το κουρκούτι:
100 γραμμάρια κορν φλάουερ
100 γραμμάρια αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
300 ml μπύρα lager

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το ξύδι, τη ζάχαρη, 50 ml νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια κατσαρόλα, αφήστε τα να βράσουν και μετά βγάλτε τα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να γίνουν τουρσί. Θα διατηρηθούν για 24 ώρες.

Βήμα 2
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να γεμίσει περισσότερο από το ένα τρίτο και ζεσταίνουμε στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το πιπέρι καγιέν, τον τριμμένο κόλιανδρο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Για να φτιάξετε το κουρκούτι, συνδυάστε τα αλεύρια και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε μέσα και χτυπήστε σιγά σιγά τη μπύρα. Στραγγίζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού τουρσί και τις περιχύνουμε με το μείγμα αλευριού με τα μπαχαρικά. Τα βουτάμε προσεκτικά, ένα-ένα, στο κουρκούτι και στη συνέχεια τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε με την πάπρικα και λίγο θαλασσινό αλάτι. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!