Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε πολύ εύκολα παραδοσιακές ινδικές τηγανίτες πατάτας. Νόστιμες, με αλμυρή γέμιση από πράσινες φακές και πατάτες με τσίλι και τζίντζερ, είναι ιδανικές για ένα πρόχειρο δείπνο ή ακόμη και να συνοδεύσετε το κύριο μεσημεριάτικο γεύμα σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
300 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
400 γραμμάρια φακές, στραγγισμένες
4 προπαρασκευασμένες τηγανίτες
1 σακουλάκι (80 γραμμάρια) baby σπανάκι
τσάτνεϊ μάνγκο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
φυσικό γιαούρτι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια εσαλότ, τους σπόρους μουστάρδας, τον κουρκουμά, το τσίλι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρέψτε απαλά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις πατάτες και συνεχίστε να μαγειρεύετε αργά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις φακές, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν. Στοιβάζετε το ένα τέταρτο του μείγματος σε κάθε τηγανίτα και διπλώνετε τις πλευρές για να κάνετε ένα τρίγωνο. Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι όσο είναι ακόμα καυτό, για να ζεματιστεί και να μαραθεί και σερβίρετε στο πλάι, με τσάτνεϊ μάνγκο και γιαούρτι, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!