Υγεία & Ομορφιά

Αποφύγετε αυτά τα λάθη στο μαγείρεμα για απώλεια κιλών

Αποφύγετε αυτά τα λάθη στο μαγείρεμα για απώλεια κιλών

Υπάρχουν απλοί τρόποι να τρώμε υγιεινά και ελαφρά με το σωστό μαγείρεμα. Συχνά, πολλά φαγητά καταλήγουν μετά το μαγείρεμα με πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες θα μπορούσαν να περιέχουν. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ετοιμάζεις σωστά το φαγητό σου για να χάσεις κιλά.

Χρησιμοποίησε περισσότερα μπαχαρικά αντί για λάδι, αλάτι και ζάχαρη για να δώσεις γεύση στο φαγητό. Δίνουμε έτσι περισσότερη γεύση αλλά και προσθέτουμε πολλά θρεπτικά συστατικά με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Μείωσε το λάδι στο μαγείρεμα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα που καλύπτει απλά τον πάτο της κατσαρόλας ώστε να μην κολλάει το φαγητό. Βάζοντας περισσότερο, αυξάνουμε πολύ τις θερμίδες που περιέχει το φαγητό μας. Μια μόνο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο περιέχει 120 θερμίδες.

Ψήνουμε στην σχάρα αντί στο ταψί. Το μαγείρεμα στον φούρνο κάνει το φαγητό μας πιο ελαφρή. Όταν όμως το κρέας μαγειρεύεται στο ταψί συσσωρεύεται το λίπος του στο σκεύος.

Μην μαγειρεύεις μεγάλες ποσότητες. Συχνά τρώμε περισσότερο για να “μην πετάξουμε” το φαγητό που έμεινε. Μαγείρευε μόνο τις ποσότητες που χρειάζεσαι.

Δεν είναι ανάγκη να μαγειρεύουμε όλες τις τροφές. Τα περισσότερα από τα λαχανικά, όπως φυσικά και τα φρούτα, μπορούν να φαγωθούν ωμά, έτσι μάλιστα διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος από τα θρεπτικά συστατικά τους. Επιπλέον ο οργανισμός μας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να μεταβολίζει τις ωμές τροφές, οπότε εάν τις μαγειρεύουμε είναι λιγότερο διαιτητικές από τις ωμές εκδοχές τους.