Αγγλική Κουζίνα

Χοιρινό φιλέτο με λεμόνι, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Χοιρινό φιλέτο με λεμόνι, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Μια συνταγή της αγγλικής κουζίνας που θα σας βοηθήσει να κάνετε πολύ εύκολα αυτό το παναρισμένο χοιρινό φιλέτο με λεμόνι, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Ενα νόστιμο πιάτο με τραγανό χοιρινό φιλέτο, παναρισμένο σε μια ζουμερή ψίχα και αρωματισμένο με λεμόνι, κουκουνάρι και παρμεζάνα, που θα το λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μπριζόλες από χοιρινό φιλέτο
3 φέτες χοντρό λευκό ψωμί, κομμένες σε κομμάτια
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
50 γραμμάρια κουκουνάρι
2 κλωναράκια δεντρολίβανου, φύλλα μαζεμένα
3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
2 αυγά
ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
4 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε το λίπος από τις μπριζόλες και στη συνέχεια τοποθετήστε, μια κάθε φορά, ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλας ψησίματος και πατήστε τις με έναν πλάστη ή σφυρί κρέατος μέχρι να έχουν πάχος περίπου 5 χιλιοστά. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε το ψωμί, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και τα φύλλα δεντρολίβανου στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν τρίμματα. Μεταφέρετέ τα σε ένα ρηχό μπολ.

Βήμα 3
Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και βάζουμε το αυγό σε ένα ρηχό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και μετά αλευρώνουμε. Βουτήξτε κάθε μπριζόλα στο αυγό και στη συνέχεια πιέστε τα μέσα στα τρίμματα, επικαλύπτοντας ομοιόμορφα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε το χοιρινό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη!