Ιαπωνική Κουζίνα

Σούπα κοτόπουλου με πάστα miso και ρύζι

Σούπα κοτόπουλου με πάστα miso και ρύζι

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα παραδοσιακό πιάτο με σούπα κοτόπουλου με πάστα miso και ρύζι. Η πάστα miso συνήθως γίνεται από καρπούς σόγιας, αλάτι, κότζι, ρύζι, σιτάρι και διάφορα άλλα υλικά. Με αυτή τη συνταγή θα κάνετε πολύ εύκολα ένα υγιεινό ιαπωνικό πιάτο, με μια εκδοχή σούπας ramen, αλλά χωρίς νουντλς. Ανακουφιστικό, με πολύ ευχάριστη γεύση, θα σας καταπλήξει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 ml ζωμός κοτόπουλου
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
50 γραμμάρια μακρόκκοκο ρύζι
8 καρότα, κομμένα στη μέση κατά μήκος
2 κουταλιές της σούπας πάστα miso
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κρασί ρυζιού mirin
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το ζωμό να πάρει μια ήπια βράση. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και σιγοβράστε για 8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κόβουμε.

Βήμα 2
Προσθέστε το ρύζι και τα καρότα στον ζεστό ζωμό. Ξαναβράστε, σκεπάστε με ένα καπάκι, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μαλακώσουν τα καρότα.

Βήμα 3
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε την πάστα miso, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί mirin. Σκορπίζουμε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!