Ιταλικό τιραμισού: Αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας, είναι πολύ ιδιαίτερη, γιατί με τόσο απλά υλικά και τόσο εύκολη διαδικασία προετοιμασίας, θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε αυτό το εξαιρετικά απλό ιταλικό επιδόρπιο. Μπορείτε να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων, πράγμα που έχει το πλεονέκτημα ότι έτσι υπάρχει περισσότερος χρόνος να αναμειχθούν όλες οι υπέροχες γεύσεις του. Πραγματικά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
400ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια ιταλικό μαλακό τυρί κρέμα μασκαρπόνε
Ιταλικό κρασί Μαρσάλα 75 ml
5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
300 ml καφέ, φτιαγμένο με 2 κουταλιές της σούπας κόκκους καφέ και 300 ml βραστό νερό
175 γραμμάρια σαβουαγιάρ
25 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, τη marsala και τη ζάχαρη άχνη.
ΒΗΜΑ 2
Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τελείως η κρέμα και το μασκαρπόνε και να έχουν την υφή της σαντιγί.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτήξτε μερικά από τα σαβουαγιάρ κάθε φορά, γυρίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν καλά, αλλά όχι πάρα πολύ. Στρώστε τα σε ένα πιάτο μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά σαβουαγιάρ και μετά απλώστε τα πάνω από το μισό από το κρεμώδες μείγμα.
ΒΗΜΑ 4
Χρησιμοποιώντας τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τρίψτε το μεγαλύτερο μέρος της μαύρης σοκολάτας. Στη συνέχεια επαναλάβετε τις στρώσεις (πρέπει να καταναλώσετε όλο τον καφέ), τελειώνοντας με την κρεμώδη στρώση.
ΒΗΜΑ 5
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Διατηρείται στο ψυγείο έως και δύο ημέρες.
ΒΗΜΑ 6
Για να σερβίρετε, πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και τρίβετε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα.
Καλή όρεξη!