Αγγλική Κουζίνα

Πουτίγκα δαμάσκηνου και αμύγδαλου

Πουτίγκα δαμάσκηνου και αμύγδαλου

Μια κλασική συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια παραδοσιακή βρετανική πουτίγκα δαμάσκηνου και αμύγδαλου. Τα βρετανικά δαμάσκηνα είναι μια από τις πιο αγαπημένες υπέροχες λιχουδιές αργά το καλοκαίρι. Απολαύστε τα ζεστά στο φούρνο μέσα σε αυτή την αφράτη και λαχταριστή πουτίγκα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα στα τέσσερα
1 πρέζα κανέλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια αμύγδαλα, αλεσμένα
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε νιφάδες
πηχτή κρέμα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και προαιρετικά το κονιάκ και μετά τα αφήνουμε να μουλιάσουν όσο φτιάχνουμε το κουρκούτι.

ΒΗΜΑ 2
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και μετά ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν πλήρως.

ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε τα φρούτα σε ένα βουτυρωμένο ρηχό ταψί, απλώστε με κουτάλι τη ζύμη του κέικ και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με τις νιφάδες αμύγδαλου. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Δοκιμάζουμε αν η πουτίγκα είναι έτοιμη βάζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, η πουτίγκα είναι έτοιμη. αν υπάρχει λίγο κουρκούτι στην οδοντογλυφίδα, τότε αφήστε στον φούρνο μερικά λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό με πηχτή κρέμα.

Καλή όρεξη!