Ινδική Κουζίνα

Γρήγορες και εύκολες πίτες

Γρήγορες και εύκολες πίτες

Αυτές οι γρήγορες και εύκολες πίτες είναι ιδανικές για ένα ινδικό γεύμα. Είναι σαν μια απλουστευμένη έκδοση του ινδικού ψωμιού ναάν και είναι ιδανικές για να βουτάτε στο κάρι. Με μόνο μερικά απλά υλικά, όπως αλεύρι, γιαούρτι και μπέικιν πάουντερ, αυτές οι πίτες φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι. Είναι τόσο νόστιμες και απλές που μπορείτε να τις σερβίρετε με διάφορες σάλτσες ή και σαν απλό συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Μην διστάσετε να τις δοκιμάσετε, θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το πασπάλισμα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
λιωμένο γκι ή βούτυρο, για την επάλειψη
σπόροι κύμινου, ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή ψιλοκομμένο τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και το λάδι με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνουν μια τραγανή ζύμη. Απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί ελαφρώς και στη συνέχεια χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα έως οκτώ κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος του πλακέ ψωμιού – πίτα που θέλετε.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με βαριά βάση σε δυνατή φωτιά. Για να φτιάξετε πιτάκια, απλώστε τα κομμάτια της ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα οβάλ και στη συνέχεια τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να καίγονται. Εναλλακτικά, απλώστε τα κομμάτια της ζύμης, αλείψτε με λίγο λιωμένο γκι ή βούτυρο και σκορπίστε τους σπόρους κύμινου, το σκόρδο, τον κόλιανδρο ή τα τσίλι, αν θέλετε. Διπλώστε κάθε κομμάτι ζύμης πάνω του, στη συνέχεια ανοίξτε ξανά σε ένα οβάλ σχήμα και ψήστε με τον ίδιο τρόπο.

ΒΗΜΑ 3

Αλείφουμε τα πλακέ ψωμάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή γκι και μετά σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!