Ιαπωνική Κουζίνα

Κεφτεδάκια κοτόπουλου teriyaki με ρύζι και χόρτα

Κεφτεδάκια κοτόπουλου teriyaki με ρύζι και χόρτα

Δοκιμάστε ένα κλασικό ιαπωνικό οικογενειακό δείπνο με αυτά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου teriyaki που σερβίρονται σε γλυκιά ιαπωνική σάλτσα και ρύζι μπασμάτι. Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι πρακτικά και γρήγορα στην παρασκευή, ενώ η σάλτσα είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα. Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω σε ρύζι μπασμάτι και να τις συνοδεύσετε με λαχανικά στο ατμό ή σαλάτα. Αυτή η εξωτική συνταγή θα δώσει μια νότα διαφορετικής γεύσης στο τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κρεμμύδια εσαλότ
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
500 γραμμάρια στήθος ή μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε κύβους
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγο λάδι
200 γρ ρύζι μπασμάτι
200 γρ ανοιξιάτικα χόρτα, ψιλοκομμένα
100 ml κρασί mirin
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε τα εσαλότ και το καρότο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να τα ψιλοκόψουμε. Προσθέστε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και λίγο καρύκευμα και χτυπήστε ξανά μέχρι να αναμειχθούν. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. Βάλτε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, βράζετε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα ανοιξιάτικα χόρτα για τα τελευταία 4 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέστε το κρασί mirin, τη σόγια, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να πήξουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα βουτάμε στη σάλτσα. Μοιράζετε το ρύζι και τα χόρτα σε πιάτα ή μπολ και τοποθετείτε επάνω τα κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!