Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή και φτιάξτε την διάσημη ράιτα. Μια σάλτσα με κρεμώδη βάση από γιαούρτι, με δροσερό αγγούρι, δυόσμο και κόλιανδρο και μια έντονη και πικάντικη πινελιά από garam masala και τζίντζερ. Ιδανική για να τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτική σάλτσα για πολλά πιάτα, όπως το κοτόπουλο τίκα ή το αρωματικό ρύζι. Μπορείτε εύκολα να την κάνετε στο σπίτι. Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε άλλα αγαπημένα σας μυρωδικά για να προσαρμόσετε τη γεύση στα προσωπικά σας γούστα. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γρ γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοτριμμένο
½ μικρό πακέτο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
0,25 μικρή συσκευασία δυόσμο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
χυμός από 0,5 λάιμ
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala, συν λίγο επιπλέον για σερβίρισμα
¼ αγγούρι, τριμμένο και ελαφρώς στυμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με επιπλέον garam masala.
Καλή όρεξη!