Ιταλική Κουζίνα

Ψητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και λεμόνι

Ψητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και λεμόνι

Αυτό το ψητό κοτόπουλο, εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Η ελαφριά γεύση του τονίζεται ιδανικά από το λεμόνι και ταιριάζει απόλυτα με το αρωματικό δεντρολίβανο. Σερβίρετέ το με πατάτες, λαχανικά και απολαύστε μια υπέροχη ιταλική γεύση στο τραπέζι σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (20 γρ) δενδρολίβανο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και μετά κομμένο στη μέση
½ μικρό κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 ¼ κιλό κοτόπουλο ολόκληρο, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
4 μέτρια καρότα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Ψιλοκόβουμε πολύ 2 κλωναράκια δεντρολίβανο και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το τσίλι. Ανασηκώστε απαλά την πέτσα από το στήθος του κοτόπουλου και πιέστε το βούτυρο από κάτω και από τις δύο πλευρές. Τρίψτε το υπόλοιπο βούτυρο στην εξωτερική πλευρά του κοτόπουλου. Γεμίζουμε το λεμόνι μέσα στην κοιλότητα.

ΒΗΜΑ 2

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα μαζί με τα καρότα σε ένα μέτριο ταψί. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια πασπαλίστε με τα υπόλοιπα φύλλα δεντρολίβανου. Ψήνετε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το χαράξετε. Το σερβίρουμε σε δίσκο με τα καρότα και ένα μπολ με τους χυμούς του ψησίματος.

Καλή όρεξη!