Κάρυ ρεβιθιών: Προσφέρετε με αυτήν την παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο με γεύσεις και αρώματα από πικάντικα ινδικά μπαχαρικά. Αυτό το πιάτο με ρεβίθια είναι εύκολο να παρασκευαστεί και μπορεί να σερβιρισθεί με ρύζι, ψωμί, πίτα, ή να προστεθεί σε σαλάτες για ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ενα εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1-2 κόκκινα τσίλι, ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα
1 γαρύφαλλο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (400 γρ) ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο. Τηγανίζουμε το κύμινο, τα τσίλι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη δάφνη μαζί μέχρι το κύμινο να αρχίσει να τρίζει. Προσθέστε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και μετά προσθέστε το σκόρδο.
ΒΗΜΑ 2
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πάπρικα, λίγο μαύρο πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά τα ρεβίθια για να επικαλυφθούν καλά με όλα τα μπαχαρικά.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε τις ντομάτες και 2 κ.σ. νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και η σάλτσα να γίνει πηχτή και πολτώδης. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!