Το βίγκαν κέικ με μπανάνες είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα ή θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερα φρούτα στη διατροφή τους. Το κέικ είναι εύκολο να φτιαχτεί και περιέχει λίγα συστατικά, κάνοντάς το μια απλή επιλογή για να απολαύσετε μια γλυκιά vegan λιχουδιά!
Υλικά συνταγής
3 μέτριες ώριμες μπανάνες, λιωμένες
1/2 φλιτζάνι βιολογικής ζάχαρης
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουτάλι της σούπας βανίλια εκχύλισμα
1 κουτάλι της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικό)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλευρώστε ένα ταψί για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις λιωμένες μπανάνες με τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, τη βανίλια εκχύλισμα και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Αναδεύστε ξανά το μείγμα και στη συνέχεια χύστε το στο αλευρωμένο ταψί.
Βήμα 3
Ψήστε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί και το τοποθετήσετε σε ένα δίσκο.
Μπορείτε να σερβίρετε το βίγκαν κέικ με μπανάνες ως επιδόρπιο ή σνακ, συνοδεύοντάς το με ένα φρέσκο φρούτο, σιρόπι σφενδάμου ή βανίλια παγωτό.
Καλή όρεξη!