Η ιταλική συνταγή για ψητή μπριζόλα με σάλτσα Chimichurri είναι ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της μπριζόλας με έντονη και αρωματική σάλτσα. Η ψητή μπριζόλα, με την τραγανή εξωτερική της επιφάνεια και τον ζουμερό πυρήνα, συνοδεύεται από την φρέσκια και αρωματική σάλτσα Chimichurri, που προσδίδει μια λατινοαμερικάνικη πινελιά στο πιάτο. Απολαύστε αυτήν τη συνδυαστική γευστική εμπειρία και ταξιδέψτε στις γεύσεις της Ιταλίας και της Λατινικής Αμερικής με αυτήν την πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων.
Υλικά για τη μπριζόλα:
1 μεγάλη μπριζόλα (περίπου 500 γραμμάρια)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Υλικά για τη σάλτσα Chimichurri:
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξίδι
3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αφήστε τη μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου και αλατίστε την από όλες τις πλευρές. Προσθέστε πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σχάρα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψήστε τη μπριζόλα για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το προτιμώμενο επίπεδο ψησίματος.
Αφαιρέστε τη μπριζόλα από το τηγάνι ή τη σχάρα και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο. Καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη για 5-10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε τη σάλτσα Chimichurri. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τη μπριζόλα και κόψτε τη σε φέτες. Σερβίρετε τις φέτες μπριζόλας με τη σάλτσα Chimichurri από πάνω.
Απολαύστε τη ψητή μπριζόλα με την αρωματική και γευστική σάλτσα Chimichurri. Η συνδυαστική γεύση της προσεκτικά ψημένης μπριζόλας με το έντονο άρωμα και τη φρεσκάδα της σάλτσας θα δημιουργήσει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Καλή όρεξη!