Δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή για ετοιμάσετε αυτές τις υπέροχες και αφράτες τηγανίτες με σιρόπι από κεράσι και βατόμουρα. Θα περάσετε σε άλλο επίπεδο κάνοντας αυτό το τέλειο απολαυστικό brunch. Το μασκαρπόνε, που χρησιμοποιεί αυτή η συνταγή, είναι ένα ιταλικό αγελαδινό τυρί φτιαγμένο από κρέμα, η οποία έχει πήξει με την προσθήκη συγκεκριμένων όξινων ουσιών όπως χυμός λεμονιού, ξύδι, κιτρικό οξύ ή οξικό οξύ. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας με το πικάντικο σιρόπι μας από κεράσι και το ακαταμάχητο σιρόπι σφενδάμου και το μπέικον.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, συν άλλα 2 κουταλάκια του γλυκού
2 μεγάλα αυγά
150 γραμμάρια βουτυρόγαλα ή απλό γιαούρτι
325 ml γάλα
200 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
150 γραμμάρια κεράσια κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
1 λοβό βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ή εκχύλισμα φασολιών
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
λάδι χωρίς γεύση, όπως φυτικό ή ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
200 γραμμάρια ιταλικό τυρί μασκαρπόνε
σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Φτιάξτε το κουρκούτι για τηγανίτες μέχρι και μια μέρα πριν ή λίγο πριν το μαγείρεμα. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι και ανακατέψτε με ένα σύρμα. Προσθέστε τα αυγά, το βουτυρόγαλα ή το γιαούρτι και το γάλα στο μπολ και χτυπήστε τα να γίνουν ένας λείος χυλός. Μόλις το ετοιμάσετε, καλύψτε το και ψύξτε το μέχρι να μαγειρέψετε.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα βατόμουρα, τα κεράσια, το κορν φλάουρ, τις 2 κ.σ. ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα βατόμουρα με κορν φλάουρ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό, στη συνέχεια τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για ένα ή 2 λεπτά μέχρι να σιροπιαστούν αλλά τα βατόμουρα να διατηρούν ακόμα το σχήμα τους. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας, αν το χρησιμοποιείτε. Σερβίρονται καλύτερα ζεστά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή ένταση και απλώνουμε το μπέικον σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε στην άκρη. Εάν έχετε ξεχωριστό φούρνο, θερμαίνετε τον σε χαμηλή ρύθμιση (50 C) με ένα ταψί μέσα (αυτό γίνεται για να κρατάτε τις τηγανίτες ζεστές καθώς τις μαγειρεύετε). Αν όχι, μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από το μπέικον, απλά να τα παρακολουθείτε καλά.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι, σκουπίζουμε το λάδι γύρω από το τηγάνι με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, αφήνοντας μια λεπτή επικάλυψη λαδιού στην επιφάνεια. Μεταφέρετε το κουρκούτι για τηγανίτες σε μια κανάτα. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό αλλά δεν καπνίζει (το διατηρείτε σε μέτρια φωτιά) ρίχνετε το κουρκούτι στο τηγάνι, φτιάχνοντας τηγανίτες 7-8 εκ., με άφθονο χώρο μεταξύ τους (πρέπει να χωρέσετε τρεις τηγανίτες τη φορά). Το κουρκούτι πρέπει να τσιτσιρίζει λίγο καθώς χτυπάει στο τηγάνι, αλλά όχι πάρα πολύ– ρυθμίστε τη φωτιά αν χρειάζεται. Μαγειρέψτε κάθε τηγανίτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Μέχρι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να εμφανίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να αρχίζουν να πήζουν, υποδεικνύοντας ότι η τηγανίτα είναι έτοιμη να αναποδογυρίσει. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το κάνετε αυτό. Το ψήσιμο πρέπει να διαρκέσει περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τις τηγανίτες στο ζεστό ταψί. Σκουπίζουμε λίγο ακόμα λάδι γύρω από το τηγάνι και συνεχίζουμε να ψήνουμε το υπόλοιπο κουρκούτι με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να φτιάξετε 12 τηγανίτες.
Βήμα 5
Όταν φτάσετε στα μισά της ζύμης, ψήστε το μπέικον για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 6
Για να σερβίρετε, στοιβάζετε τις τηγανίτες με μια κουταλιά μασκαρπόνε, μπέικον και φρούτα ανάμεσα σε κάθε στρώση και σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!