Αμερικάνικα μπισκότα: Δοκιμάστε αυτή την απλή και εύκολη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτά τα ονομαστά αμερικάνικα μπισκότα. Μπορεί να είναι γνωστά ως μπισκότα στην Αμερική, αλλά έχουν αλμυρή γεύση και είναι ιδανικά για “βουτιές” στη σάλτσα. Εύκολα, νόστιμα και απολαυστικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
50 γραμμάρια βούτυρο κρύο
175 ml βουτυρόγαλα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα ή γάλα για το άλλειμμα των μπισκότων
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και μια καλή πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας ή χτυπήστε σε ένα μπλέντερ μέχρι να σχηματιστούν λεπτά ψίχουλα. Ρίχνουμε το βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια υγρή ζύμη.
Βήμα 2
Απλώστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια ζυμώστε μία ή δύο φορές για να ενωθεί το μείγμα. Απλώστε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να έχει πάχος 1 εκατοστό και περίπου 20 επί 10 εκατοστά. Κόψτε στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια κόψτε κάθε μισό σε 6 τρίγωνα, βουτώντας το μαχαίρι σας στο αλεύρι πριν από κάθε κόψιμο για να μην κολλήσει.
Βήμα 3
Τα τοποθετούμε σε ταψί, τακτοποιώντας τα σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών μεταξύ τους. Αλείψτε τις κορυφές με γάλα ή κρέμα και μετά ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!