Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικη πίτα με βατόμουρα

Αμερικάνικη πίτα με βατόμουρα

Αμερικάνικη πίτα με βατόμουρα: Μια αμερικανική συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο που σερβίρεται ζεστό με ένα ζουμερό σιρόπι από φρούτα, δημιουργώντας μια απόλυτα ικανοποιητική εμπειρία γεύσης. Μπορείτε να το φτιάξετε με οποιοδήποτε φρούτο θέλετε, όπως μήλα, βατόμουρα ή ροδάκινα, αλλά και με συνδυασμούς φρούτων για περισσότερη ποικιλία στη γεύση. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να παρασκευάσετε σε λίγα λεπτά και να απολαύσετε ως επιδόρπιο ή σνακ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

550 γραμμάρια βατόμουρα
411 γραμμάρια κονσέρβας φέτες ροδάκινου σε χυμό φρούτων στραγγισμένο και 5 κουταλιές της σούπας χυμός κρατημένος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη:
150 γρ καλαμποκάλευρο πολέντα
175 γρ αλεύρι απλό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
25 γρ βούτυρο, συν επιπλέον για άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γρ φουντούκια ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
200 ml γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ρηχό πυρέξ 1,7 λίτρων. Απλώνουμε στον πάτο του πυρέξ τα βατόμουρα και τις στραγγισμένες φέτες ροδάκινου. Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα, στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τον κρατημένο χυμό από τα ροδάκινα. Ψήνετε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να τρέχουν οι χυμοί. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Για να φτιάξετε την επικάλυψη, κοσκινίστε την πολέντα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Τρίψτε το βούτυρο με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε για να γίνει μια μαλακή, κολλώδης ζύμη.

ΒΗΜΑ 3

Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 C. Ρίξτε κουταλιές από τη ζύμη πάνω από τα μούρα και μετά ξαναβάλτε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη. Σερβίρετε ζεστή με κρέμα ή παγωτό.

Καλή όρεξη!