Αμερικανικό πικάντικο ντιπ gumbo: To gumbo είναι ένα παραδοσιακό χυλωμένο μαγειρευτό της Νέας Ορλεάνης με λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά. Βασικά συστατικά του είναι συνήθως το κρεμμύδι, το σέλερι και οι πιπεριές. Με αυτή την αμερικάνικη συνταγή ετοιμάστε εύκολα αυτό το υπέροχο πικάντικο συνοδευτικό πιάτο. Συνδυάζεται ιδανικά με τηγανητές γαρίδες. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
100 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 10-15 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και την πράσινη πιπεριά και τσιγαρίστε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό και τη δάφνη, αφήνουμε να βράσουν και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και τέσσερις ημέρες.
Καλή όρεξη!