Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Αργοψημένο αρνί με τσάτνεϊ φρούτων

Αργοψημένο αρνί με τσάτνεϊ φρούτων

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της φιλιππινέζικης κουζίνας για να φτιάξετε αργοψημένο αρνί με τσάτνεϊ φρούτων. Το τσάτνεϊ φρούτων και το πικάντικο μείγμα μπαχαρικών harissa μετατρέπουν αυτήν την ωμοπλάτη αρνιού σε γεύμα που λιώνει στο στόμα. Μαγειρέψτε αργά και απολαύστε αυτό το εκπληκτικό χειμωνιάτικο δείπνο!

Υλικά που θα χρειαστείτε!

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-1,5 κιλό αρνίσια σπάλα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1 εκ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πικάντικο μείγμα μπαχαρικών harissa
Αλάτι και πιπέρι
1 βάζο (250 γραμμάρια) τσάτνεϊ φρούτων
1 ξυλάκι κανέλα
6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 φλιτζάνια (500 ml) ζωμός βοδινού
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο κουσκούς
½ πακέτο (250γραμμάρια) καστανό ρύζι
½ φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το αρνί από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Ζαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών και την κανέλα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το τσάτνεϊ φρούτων, τους χουρμάδες και τον ζωμό βοδινού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάλτε το αρνί στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει, ρίχνοντας τη σάλτσα με το κουτάλι πάνω από την κορυφή του αρνιού
Βήμα 3
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στο χαμηλό μέρος του φούρνου στους 150°C (στον αέρα) για 3 ώρες
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, συνδυάστε το κουσκούς, το ρύζι, τα αμύγδαλα και τον κόλιανδρο και το κουτάλι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος
Βήμα 5
Βγάζουμε το αρνί από τη σάλτσα και το βάζουμε σε πιατέλα. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό. Επιστρέψτε τη σάλτσα στο μάτι της κουζίνας και σιγοβράστε χωρίς καπάκι μέχρι να μειωθεί και να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και περιχύνουμε πάνω στο αρνί. Γαρνίρουμε με περισσότερα αμύγδαλα και κόλιανδρο

Συμβουλή:
Αν το μαγειρέψετε σε χύτρα αργού ψησίματος, μειώστε τον ζωμό βοδινού σε 1 φλιτζάνι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 6-8 ώρες ή σε υψηλή για 4-5 ώρες.

Καλή όρεξη!