Ιρλανδική Κουζίνα

Αργομαγειρεμένο ιρλανδικό αρνάκι με κριθαράκι

Αργομαγειρεμένο ιρλανδικό αρνάκι με κριθαράκι

Με αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας, δοκιμάστε να κάνετε ένα γεύμα με αργομαγειρεμένο ιρλανδικό αρνάκι με κριθαράκι. Ο λαιμός του αρνιού είναι γευστικό κομμάτι του κρέατος και ιδανικό για μαγείρεμα. Το αργό ψήσιμο θα κάνει το κρέας να λιώνει στο στόμα σας, ενώ το κριθαράκι με το πράσο, τα καρότα και τις πατάτες συμπληρώνουν τέλεια αυτό το θεϊκό πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, σε ένα κομμάτι, κομμένο σε κύβους
900 γραμμάρια αρνίσιο κρέας (κατά προτίμηση από λαιμό), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 μικρό τσαμπί θυμάρι
3 κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
5 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
700 ml ζωμός αρνιού
3 φύλλα δάφνης
85 γραμμάρια κριθαράκι
1 μεγάλο πράσο, πλυμένο και κομμένο σε κύβους
1 μικρή κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε την χύτρα αργού μαγειρέματος και μετά ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα αργού μαγειρέματος και μετά ροδίζουμε τα κομμάτια του αρνιού στο τηγάνι. Μεταφέρετέ τα στην κατσαρόλα αργού μαγειρέματος μαζί με το θυμάρι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό για να σκεπάσει το αρνί. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 7 ώρες.

Βήμα 2
Προσθέστε το κριθαράκι και το πράσο και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 ώρα ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Βήμα 3
Προσθέστε το βούτυρο, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε κατευθείαν από την κατσαρόλα.

Καλή όρεξη!