Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές της ινδικής κουζίνας για αρνίσια παϊδάκια με ινδικά μπαχαρικά. Ένα από τα πιο συνηθισμένα πιάτα στα εστιατόρια της Ινδίας με αρνάκι ινδικής έμπνευσης, που μαρινάρεται σε πλούσια μαρινάδα και που σερβίρεται ιδανικά με φρέσκο δυόσμο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 αρνίσια παϊδάκια αρνιού με τα κόκαλα
χυμό από 1 λάιμ
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βύνης
1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
125 ml μουστάρδα ή φυτικό λάδι, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
85 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι ρεβιθιού)
4 αστεροειδείς γλυκάνισους, καβουρδισμένους σε καυτό τηγάνι
3 πράσινα τσίλι
8 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή παπάγια, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα:
Σάλτσα με φρέσκο δυόσμο, γιαούρτι, κόλιανδρο, κύμινο, πράσινο τσίλι, μάνγκο, χυμό λεμόνι και ζάχαρη άχνη
Χειμερινή σαλάτα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαρινάρετε τα παϊδάκια με το χυμό λάιμ, το ξύδι, τη σκόνη τσίλι και μια πρέζα αλάτι ενώ φτιάχνετε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 100 ml από το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για ένα ή δύο λεπτά μέχρι το αλεύρι να σχηματίσει μια λεία αμμώδη πάστα και να αρχίσετε να μυρίζετε ένα άρωμα ξηρού καρπού. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Θρυμματίστε τον αστεροειδή γλυκάνισο χρησιμοποιώντας γουδοχέρι και γουδί, στη συνέχεια ρίξτε τον σε ένα μπλέντερ με τα τσίλι, το σκόρδο, την παπάγια και το υπόλοιπο λάδι και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Ανακατεύουμε και τις δύο πάστες πάνω από το μαριναρισμένο κρέας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 4
Για να ψήσετε τα παϊδάκια, προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βγάλτε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και σκουπίστε τα, ώστε να μείνει λίγη μαρινάδα πάνω τους. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα παϊδάκια σε παρτίδες για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί και ψήνετε για 10-20 λεπτά ανάλογα με το πόσο ψημένο σας αρέσει το αρνάκι σας. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου και χειμωνιάτικη σαλάτα.
Καλή όρεξη!