Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Βραζιλιάνικες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σαλάτα γλυκοπατάτας

  • Eat4health
  • on 26 Οκτωβρίου 2022
  • Likes!
Βραζιλιάνικες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σαλάτα γλυκοπατάτας
Eat4health

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας και να ετοιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα με μοσχαρίσιες μπριζόλες με σαλάτα γλυκοπατάτας. Μαγειρέψτε αυτό το δείπνο με μπριζόλες με λαχανικά στο μπάρμπεκιου για ένα υγιεινό πιάτο που προσφέρει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες της ημέρας. Μπορείτε να το φτιάξετε και στο φούρνο αν θέλετε. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο κρεμμύδι (περίπου 175 γραμμάρια), ξεφλουδισμένο αλλά ολόκληρο
2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο (λάδι κανόλα)
1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
2 κουταλιές της σούπας πάστα ταμαρίνδου
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν μια χούφτα
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 άπαχες μοσχαρίσιες μπριζόλες (περίπου 125 γραμμάρια η καθεμία), χωρίς τυχόν λίπος
400 γραμμάρια σε κονσέρβα μαύρα φασόλια ή μαυρομάτικα, στραγγισμένα
160 γραμμάρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους 2 εκατοστών
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 κολοκυθάκι (περίπου 200 γραμμάρια), κομμένο σε φέτες
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τρίψτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ μέχρι να έχετε 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε το υπόλοιπο σε ένα κομμάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, το ξύσμα λάιμ, το ταμαρίνδο, το κύμινο, 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, την καπνιστή πάπρικα και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη μισή πάστα μπαχαρικών για να καλύψετε τις μπριζόλες παντού. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη πάστα με το χυμό λάιμ, τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τα φασόλια σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2
Ανάψτε το μπάρμπεκιου (ή δείτε στο τέλος, παρακάτω, για να ψήσετε στο φούρνο). Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψεκάστε το με το υπόλοιπο λάδι. Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και ανακατεύουμε με τη γλυκοπατάτα, την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Τυλίξτε τα με το αλουμινόχαρτο μαζί με το φύλλο δάφνης,(προαιρετικά), για να φτιάξετε ένα δέμα. Αφήστε τοστη σχάρα πάνω από τα κάρβουνα για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας πολλές φορές με λαβίδες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίξτε το περιεχόμενο στα φασόλια και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τις μπριζόλες και στις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και μετά σερβίρετε με τη ζεστή σαλάτα.
Αν δεν θέλετε να ψήσετε τη μπριζόλα στο μπάρμπεκιου, μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα ή να ψήσετε το πακέτο στο φούρνο στους 200 C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..