Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικο ψητό κοτόπουλο frango churrasco

Βραζιλιάνικο ψητό κοτόπουλο frango churrasco

Ετοιμαστείτε για ένα διαφορετικό μαγείρεμα με αυτή τη εξαιρετική βραζιλιάνικη συνταγή για ένα υπέροχο ψητό κοτόπουλο frango churrasco. Ενα καταπληκτικό πικάντικο κοτόπουλο, ψητό στη σχάρα, με μαρινάδα piri-piri, πάπρικα και κόλιανδρο. Η σάλτσα Piri-Piri είναι ένα μείγμα από αφρικανικό τσίλι, λίγο ξινή, λίγο γλυκιά και ελαφρώς αλμυρή – μια πραγματικά πολύπλοκη και ευέλικτη σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οτιδήποτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

900 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (με την πέτσα αν είναι δυνατόν)
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας απαλή σάλτσα piri-piri
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό, μη μεταλλικό σκεύος, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Καλύψτε και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα αν είναι δυνατόν. Τα βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

Βήμα 2
Περάστε τα μισά μπούτια σε 2 μεγάλα μεταλλικά σουβλάκια ή ξύλινα εμποτισμένα σε νερό για 10 λεπτά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπούτια και άλλα 2 σουβλάκια. Ζεστάνετε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου μέχρι να ζεσταθεί πολύ ή χρησιμοποιήστε το γκριλ του φούρνου. Τοποθετούμε στη σχάρα για 6 λεπτά από τη μία πλευρά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά. Μαγειρέψτε τα για λίγα λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά αν είναι μεγάλα – χαμηλώστε όμως τη φωτιά για να μην καούν. Βγάλτε τα από την φωτιά και διατηρήστε τα ζεστά τυλιγμένα μέσα σε αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!