Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα θαυμάσιο πιάτο με ζυμαρικά με λουκάνικο και κάστανο. Ένα μείγμα από κομμάτια κρέατος λουκάνικου και κάστανου δημιουργεί μια πλούσια σάλτσα ζυμαρικών, μετατρέποντάς το από ένα καθημερινό πιάτο σε κάτι ιδιαίτερο. Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) λουκάνικο, με βγαλμένο έξω το κρέας του
200 γραμμάρια κάστανα σε αεροστεγή συσκευασία ή βάζο, πολύ χοντροκομμένα (βλ. συμβουλή, παρακάτω)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) χυμός ντομάτας πασάτα
500 γραμμάρια μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια ή παπαρδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
παρμεζάνα ή σκληρό τυρί grana padano, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει, προσθέστε το κρέας του λουκάνικου και τα κάστανα και τηγανίστε για άλλα 10-12 λεπτά, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα καθώς το τηγανίζετε. Κρατάμε τη φωτιά αρκετά υψηλή και ανακατεύουμε συχνά.
Βήμα 2
Όταν το κρέας και τα κάστανα ροδίσουν, προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το κρασί, αφήστε το μεγαλύτερο μέρος του να βράσει και να εξατμισθεί και στη συνέχεια ρίξτε μέσα την πασάτα. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα βράζετε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 3
Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό από το μαγείρεμα των ζυμαρικών και στη συνέχεια στραγγίστε καλά τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε μαζί τα ζυμαρικά, 3 κουταλιές της σούπας νερό, τη σάλτσα με τον κιμά και τον περισσότερο μαϊντανό και μετά αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Μοιράστε τα σε μπολ, προσθέστε λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και μετά μια χούφτα τρίμματα παρμεζάνας. Σερβίρουμε.
Συμβουλή για τα κάστανα:
Για να τα ξεφλουδίσετε, κόψτε μια σχισμή στο πλάι κάθε κάστανου με τη μύτη ενός αιχμηρού μαχαιριού και, στη συνέχεια, ρίξτε λίγα κάθε φορά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Βράστε τα για επτά λεπτά και μετά αφαιρέστε τα και απλώστε τα σε μια πετσέτα. Μόλις κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, ξεφλουδίστε το εξωτερικό κέλυφος και την ινώδη εσωτερική μεμβράνη.
Εάν τα κάστανά σας είναι πολύ δύσκολο να ξεφλουδιστούν, βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και μετά δοκιμάστε ξανά. Για να βράσουν εντελώς, τα ξαναβάζουμε στο νερό και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Για να ψήσετε, κόψτε μια σχισμή σε κάθε κάστανο χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός κοφτερό μαχαιριού. Απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα σε ζεστό φούρνο για 20-30 λεπτά, ανακινώντας τα κατά διαστήματα μέσα στο ταψί, μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν οι σχισμές.
Καλή όρεξη!