Αμερικάνικη Κουζίνα

Μπράουνις με μπέρμπον, βύσσινο και μπέικον

Μπράουνις με μπέρμπον, βύσσινο και μπέικον

Αυτά τα αμερικανικά μπράουνις στο φούρνο περιλαμβάνουν όλα τα αγαπημένα μας πράγματα: βύσσινο, αλκοόλ και μπέικον – απόλαυση από την πρώτη μπουκιά. Η συνταγή περιλαμβάνει συνδυασμό βύσσινου και κακάο για εντυπωσιακή γεύση, ενώ τα μπέικον και το αλκοόλ (συνήθως μπέρμπον) προσθέτουν μια ξεχωριστή νότα στο γλυκό. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, αλλά η γεύση του αποτελεί απόλαυση για τους λάτρεις των γλυκών και των συνδυασμών αντιθέσεων. Μπορεί να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γρ αποξηραμένα βύσσινα
100 ml μπέρμπον
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
50 ml σιρόπι σφενδάμου
6 φέτες καπνιστό μπέικον
το αγαπημένο σας μείγμα για μπράουνις
λίγο κακάο σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C/160C. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε (μην βράσουμε) τα κεράσια στο μπέρμπον και μετά τα αφήνουμε να εμποτιστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε την κανέλα με το σιρόπι σφενδάμου και αλείφουμε με αυτό και τις δύο πλευρές του μπέικον. Βάλτε τις φέτες μπέικον σε μια σχάρα που έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνετε, αλείφοντας περιστασιακά με το σιρόπι, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φαίνονται όμορφα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς όσο φτιάχνετε το μείγμα του μπράουνι.

ΒΗΜΑ 3

Ακολουθήστε τη συνταγή που έχετε επιλέξει για να φτιάξετε το μείγμα μπράουνι και ζεστάνετε το φούρνο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Στραγγίζουμε τα βουτηγμένα με μπέρμπον κεράσια και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μπράουνι. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια (θα θρυμματιστεί πολύ εύκολα) και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας όλα μαζί. Ψήνετε σύμφωνα με τη συνταγή και μετά αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν πασπαλίσετε με κακάο και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!