Αμερικάνικη Κουζίνα

Σεβίτσε

Σεβίτσε

Σεβίτσε: Το σεβίτσε είναι κατά βάση μια μέθοδος μαγειρικής της αμερικάνικης κουζίνας, με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, πιθανότατα από το Περού, στην οποία το φρέσκο ωμό ψάρι ετοιμάζεται μόνο με το μαρινάρισμα σε χυμό από φρέσκα εσπεριδοειδή, συνήθως λεμόνι ή λάιμ, μαζί με πιπεριές τσίλι, κομμένο κρεμμύδι, αλάτι και διάφορα μπαχαρικά. Ενα διαφορετικό, φρέσκο, ζωντανό και υγιεινό λατινοαμερικάνικο πιάτο με ψάρι, που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια φιλέτα λευκού ψαριού, όπως μπακαλιάρος ή ιππόγλωσσα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμός από 8 λάιμ (250 ml), συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 χούφτα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
2-3 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 εκατοστών
1 ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καλή πρέζα ζάχαρη άχνη
τσιπς τορτίγιας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε μαζί το ψάρι, το χυμό λάιμ και το κρεμμύδι. Ο χυμός πρέπει να καλύπτει πλήρως το ψάρι. αν όχι, προσθέστε λίγο ακόμα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 2
Αφαιρέστε το ψάρι και το κρεμμύδι από το χυμό λάιμ (πετάξτε το χυμό) και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τις ελιές, τα τσίλι, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο, ανακατέψτε απαλά και μετά αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και ζάχαρη. Μπορείτε να το φτιάξετε μερικές ώρες νωρίτερα και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Σερβίρετέ το με τσιπς τορτίγιας και απολαύστε το με ένα ποτήρι κρύα μπύρα.

Καλή όρεξη!