Αμερικάνικη Κουζίνα

Τσιζκέικ με λεμόνι

Τσιζκέικ με λεμόνι

Χρειάζεστε ένα απλό, δροσερό επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστη προσπάθεια; Δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή και ετοιμάστε ένα υπέροχο, κρεμώδες τσιζκέικ με λεμόνι που δεν χρειάζεται ψήσιμο και φτιάχνεται με λίγα βασικά υλικά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Η βάση είναι φτιαγμένη από θρυμματισμένα μπισκότα και βούτυρο, ενώ η κρέμα τσιζκέικ είναι απαλή και αρωματική με φρέσκο χυμό λεμονιού. Μπορείτε να το σερβίρετε με φρούτα ή μέλι και να το απολαύσετε μετά από ένα γεύμα ή ως ελαφρύ σνακ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

110 γρ μπισκότα digestive
50 γρ βούτυρο
25 γρ καστανή ζάχαρη
350 γρ κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε
75 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 2-3 λεμόνια (περίπου 90 ml)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Θρυμματίστε τα μπισκότα digestive σε μια σακούλα τροφίμων με έναν πλάστη ή στο μπλέντερ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη μαύρη ζάχαρη και τα τρίμματα μπισκότου.

ΒΗΜΑ 2

Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με 20 εκ. με λαδόκολλα. Πιέστε το μείγμα βούτυρου και τριμμένων μπισκότων στον πάτο της φόρμας και βάλτε το στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε την επικάλυψη.

ΒΗΜΑ 3

Χτυπάμε μαζί το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Απλώστε πάνω από τη βάση και ψύξτε για μερικές ώρες.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *