Κινέζικη Κουζίνα

Chinese Lion’s Head Soup

Chinese Lion's Head Soup

Το Chinese Lion’s Head Soup είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή κινέζικης σούπας. Σερβίρεται καλύτερα με λευκό κολλώδες ρύζι και μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα μια κρύα χειμερινή ημέρα.

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό χοιρινό

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι

2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας κιμά φρέσκια ρίζα τζίντζερ

¼ κουταλάκι του γλυκού γλουταμινικό νάτριο (MSG)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα και χωρισμένα

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

1 λάχανο νάπα κεφαλής κομμένο σε κομμάτια

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

2 φλιτζάνια νερό, ή ανάλογα με τις ανάγκες

1 κουταλιά της σούπας σόγια

2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ανακατέψτε το αλεσμένο χοιρινό, αυγό, άμυλο αραβοσίτου, 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο, τζίντζερ, γλουταμινικό νάτριο, αλάτι και τα μισά ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανακατέψετε έως ότου τα συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, τηγανίζετε το λάχανο νάπα, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το λάχανο αρχίσει να μαραίνεται, 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τη σάλτσα σόγιας. Βράζουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Βήμα 3

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σχηματίσετε το μείγμα κρέατος σε μπάλες 1 ίντσας. Βάλτε τα στη βρασμένη σούπα. Όταν έχει προστεθεί η τελευταία μπάλα, καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα πράσινα κρεμμύδια και ένα ψιλοκομμένο σησαμέλαιο. Έτοιμη η Chinese Lion’s Head Soup!

Καλή όρεξη!