Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικες Τηγανίτες

Κινέζικες τηγανίτες

Οι κινέζικες τηγανίτες να νόστιμο σνακ brunch που μπορεί να βρεθεί σε πολλά κινέζικα καταστήματα πρωινού. Τα διάφορα ονόματά του περιλαμβάνουν «cong you bing», «jiu cai bing», «τηγανίτες κρεμμυδιών», «τηγανίτες πράσινου κρεμμυδιού» κ.λπ. Μπορεί να σερβιριστεί με καυτή ξινή σάλτσα ή την αγαπημένη σας κινεζική σάλτσα.

 

Τι θα χρειαστείτε

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 ¾ φλιτζάνι ζεστό νερό

 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 ¼ κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

 1 κουταλιά της σούπας ασιατικό (φρυγανισμένο) σησαμέλαιο, ή ανάλογα με τις ανάγκες

 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, ή ανάλογα με την ποσότητα που επιλέξατε

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Διαλύστε το αλάτι σε ζεστό νερό και ανακατέψτε σε 1 φλιτζάνι αλεύρι για να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη. Γυρίστε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 κομμάτια ίσου μεγέθους και κρατήστε τα κομμάτια καλυμμένα με ένα πανί.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι για να φτιάξετε το μείγμα.

Βήμα 3

Σε μια αλευρωμένη επιφάνει, τυλίξτε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα λεπτό τετράγωνο σε μέγεθος περίπου 12x18cm, βουρτσίστε τη ζύμη με φρυγανισμένο σησαμέλαιο και πασπαλίστε ελαφρά με περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού του μείγματος αλεύρου-ελαίου. Απλώστε  περίπου 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι στη ζύμη και απλώστε το κρεμμύδι ομοιόμορφα. Ξεκινώντας με ένα μακρύ άκρο, τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα σχοινιού και πιέστε τη ραφή και τα άκρα για να τα τυλίξετε/κλείσετε. Περάστε το σχήμα του σχοινιού σε μια επίπεδη σπείρα και πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να συμπιέσετε τη σπείρα και να μην ανοίξει.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τη σπείρα στην αλευρωμένη επιφάνεια, και κυλήστε απαλά σε μια τηγανίτα με τα κρεμμύδια διπλωμένα στο εσωτερικό, γυρίζοντας τη τηγανίτα συχνά καθώς την ξεδιπλώνετε. Περιστρέψτε απαλά και γυρίστε συχνά για να αποφύγετε τρύπες στις τηγανίτες. Οι τελικές τηγανίτες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 12 εκατοστά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης, φτιάχνοντας 8 τηγανίτες κρεμμυδιού.

Βήμα 5

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βουρτσίζετε με φυτικό λάδι. Τηγανίστε κάθε τηγανίτα στο καυτό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβουμε σε σφήνες και σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη!