Μια αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα εύκολο ινδικό κοτόπουλο με λαχανοσαλάτα. Ενα εύκολο παραδοσιακό ινδικό πιάτο, χωρίς πολλή προετοιμασία, γεμάτο με τα αρώματα που χαρίζουν τα μπαχαρικά και με υπέροχη γεύση. Συνδυάζεται τέλεια με σπιτική τραγανή λαχανοσαλάτα. Ενα πιάτο απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλη χούφτα κόλιανδρο, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα, τα φύλλα χωριστά
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
½ μικρό κεφάλι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε τα κοτσάνια του κόλιανδρου με το κύμινο, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και το λάδι. Κάνετε 3 κοψίματα σε κάθε μπούτι κοτόπουλου και μετά πασπαλίζετε πάνω από τον κουρκουμά και το μισό μείγμα λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε καλά και μετά αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά ή έως και 24 ώρες. Ψήνετε σε ταψί για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε το λάχανο και τα καρότα σε ένα μπολ και μετά περιχύστε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα λάιμ. Προσθέστε τα φύλλα κόλιανδρου και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο με λίγο ψωμί naan ή ρύζι, αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!