Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό ελληνικό αρνί με πατάτες και ελιές. Ενα πιάτο που διαδεδομένο και αγαπητό, δεν λείπει σχεδόν από καμία ελληνική κουζίνα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε με ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό τρόπο και να το απολαύσετε μαζί με την παρέα σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
800 γραμμάρια μεσαίου μεγέθους πατάτες, με την φλούδα, κομμένες σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας φύλλα ρίγανης, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
85 γραμμάρια ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο παραπάνω για ψέκασμα
100 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
4 αρνίσιες μπριζόλες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Στρώνουμε τις μισές πατάτες, ντομάτες και μελιτζάνα σε ένα ταψί, από πάνω πασπαλίζουμε με σκόρδο, ρίγανη και ελιές και περιχύνουμε λίγο λάδι και καρυκεύματα.
Βήμα 2
Απλώνουμε από πάνω τη φέτα και μετά επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με πατάτες και λίγο λάδι.
Βήμα 3
Ψήνετε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν έχουν πάρει πολύ χρώμα). Τοποθετούμε από πάνω τις αρνίσιες μπριζόλες, τρίβοντάς τις με λίγο λάδι και καρυκεύματα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το αρνί. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει λίγο, μετά πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με ψωμί.
Καλή όρεξη!