Ελληνικό μπουγιουρντί: Ενας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε αυτή την ψητή φέτα με ντομάτες, σκόρδο και πιπεριά, καυτερή ή απλή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Είναι τέλειο για να το συνδυάσετε με ζεστό ψωμί ή πίτα μαζί με μια ελληνική σαλάτα. Απλά θεϊκό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 γραμμάρια τυρί φέτα
1 ήπια καυτερή πιπεριά, ή 1 απλή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι χοντροκομμένα φύλλα ρίγανης
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ζεσταμένες φέτες ψωμιού ή πίτα για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόβουμε 1 ντομάτα στη μέση, μετά κόβουμε δύο φέτες από το κέντρο και τις αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρέστε τους σπόρους από την υπόλοιπη ντομάτα, στη συνέχεια τρίψτε τη σάρκα και πετάξτε τη φλούδα. Ξεσποριάστε και τρίψτε τις υπόλοιπες ντομάτες με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια ανακατέψτε την τριμμένη σάρκα με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και ρίξτε τις με μια κουτάλα σε ένα ταψί 16 εκατοστών.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Φωλιάζουμε τη φέτα μέσα στις τριμμένες σκορδάτες ντομάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες, την πιπεριά, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετέ το ζεστό με ψωμάκια ή πίτα στο πλάι για βουτιές.
Καλή όρεξη!