Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικό αρνάκι με λεμόνι και θυμάρι

Ελληνικό αρνάκι με λεμόνι και θυμάρι

Μια διαδεδομένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας για αρνάκι με λεμόνι και θυμάρι. Ενα παραδοσιακό και αγαπημένο ελληνικό πιάτο, που είναι πολύ συχνό σε οικογενειακά τραπέζια. Μαρινάρετε τα αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο για 15 λεπτά, στη συνέχεια τα αλείφετε με γιαούρτι και τα ψήνετε στα κάρβουνα. Ενα απλό, γρήγορο και λαχταριστό γεύμα που θα αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

18 κοτολέτες αρνιού ή παϊδάκια
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
λίγα κλωνάρια θυμάρι, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
200 ml γιαούρτι
χούμους, ψωμάκια πίτα και ένα σακουλάκι με φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το αρνί σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Βάλτε μαζί και ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα θυμαριού και το σκόρδο. Περιχύνουμε με αυτά το αρνί, το γυρνάμε να επικαλυφθεί καλά και μαρινάρουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο καρύκευμα, βγάζουμε το αρνί από τη μαρινάδα και το αλείφουμε με το γιαούρτι. Ψήστε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ για 5-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ψηθεί το αρνί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Πασπαλίστε με λίγο ακόμα θυμάρι, αν θέλετε, και σερβίρετε με μικρές κουταλιές χούμους, λίγη πίτα και φύλλα σαλάτας.

Καλή όρεξη!