Vegan Κουζίνα

Εύκολες vegan τορτίγιες

Εύκολες vegan τορτίγιες: Δείτε αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας για να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες vegan τορτίγιες. Μια εύκολη συνταγή, για ένα νόστιμο και εξαιρετικά υγιεινό γεύμα με πολλά λαχανικά, που σας δίνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Το ακτινίδιο δίνει μια πιο φρουτώδη διάσταση στη σάλσα. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (175 γραμμάρια) baby καλαμπόκι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο ώριμο ακτινίδιο (110 γραμμάρια), κομμένο στη μέση
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη στη μέση (115 γραμμάρια)
100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως, συν έξτρα για τυλίγοντας
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
15 γραμμάριαφρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού vegan μπουγιόν σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
85 γραμμάρια κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Βάζουμε το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι και την πιπεριά σε μια μεγάλη ρηχή φόρμα ψησίματος και περιχύνουμε με τους σπόρους κύμινου και το λάδι. Προσθέστε το ακτινίδιο και την ντομάτα στη μία πλευρά της φόρμας και ψήστε για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε 60 ml νερό στο αλεύρι με τη λάμα ενός μαχαιριού ή μια σπάτουλα για να γίνει μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί, μετά κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε μια στρογγυλή τορτίγια 16 εκατοστών. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην στεγνώσουν.

Βήμα 3
Αφαιρέστε τη ψημένη ντομάτα και το ακτινίδιο από τη φόρμα και βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα από το ακτινίδιο και ρίχνουμε τη σάρκα σε ένα μπολ με τη ντομάτα, το σκόρδο, το μισό κόλιανδρο, το μπουγιόν και την πάπρικα. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να κάνετε μια λεία σάλσα.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, και ψήνουμε τις τορτίγιες μία-μία για ένα λεπτό από τη μία πλευρά και περίπου 10 δευτερόλεπτα από την άλλη, μέχρι να τις δείτε να φουσκώνουν λίγο. Αλείψτε μια τορτίγια με λίγη σάλσα, προσθέστε από πάνω λάχανο και ψητά λαχανικά και στη συνέχεια πασπαλίστε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο. Προσθέστε μια κουταλιά ακόμη σάλσα και φάτε με τα χέρια σας.

Καλή όρεξη!