Αγγλική Κουζίνα

Εύκολη αγγλική ποιμενική πίτα

Εύκολη αγγλική ποιμενική πίτα

Εύκολη αγγλική ποιμενική πίτα: Μια πολύ καλή πρόταση της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε και να απολαύσετε μια υπέροχη και πανεύκολη ποιμενική πίτα. Αυτή η εκδοχή της συνταγής χρησιμοποιεί υλικά που δεν είναι δυσεύρετα, γίνεται εύκολα και απλά και στο τέλος προκύπτει μια υπέροχη και λαχταριστή πίτα, που θα τους αφήσει όλους ενθουσιασμένους.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλη σάλτσα worcestershire
500 ml ζωμός βοδινού
900 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε κύβους
85 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο σε μια μέτρια κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2-3 ψιλοκομμένα καρότα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Όταν μαλακώσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά, βάζουμε τον αρνίσο κιμά, τον θρυμματίζουμε και τον αφήνουμε να ροδίσει, αφαιρώντας το περιττό λίπος.

Βήμα 3
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ και μια μεγάλη κουταλιά σάλτσας worcestershire και στη συνέχεια τηγανίστε για λίγα λεπτά.

Βήμα 4
Ρίξτε τον ζωμό βοδινού, αφήστε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάστε και μαγειρέψτε για 40 λεπτά, βγάζοντας το καπάκι περίπου στη μέση του χρόνου μαγειρέματος.

Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C και στη συνέχεια κάνουμε τον πουρέ. Βράζουμε τις πατάτες, κομμένες σε κύβους, σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και μετά πολτοποιούμε με 85 γραμμάρια βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας γάλα.

Βήμα 6
Βάζετε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε από πάνω τον πουρέ και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Η πίτα μπορεί τώρα να παγώσει και να καταψυχθεί για έως και ένα μήνα.

Βήμα 7
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρήμα η κορυφή και ο κιμάς να βγάζει φουσκάλες στις άκρες. (Για να ψήσετε από κατεψυγμένο, μαγειρέψτε στους 160 C για 1 ώρα-1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί στο κέντρο. Βάλτε την κάτω από το γκριλ για να ροδίσει, αν θέλετε.)

Βήμα 8
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!