Δείτε αυτή την ιταλική συνταγή και ετοιμάστε μια γρήγορη και εύκολη ιταλική σαλάτα φασολιών. Συνδυάζει τέλεια δύο είδη φασολιών: τα φασόλια κανελίνι, με σχήμα νεφρού, λευκό κρεμ χρώμα και μια ελαφρώς ξηρή, ήπια γεύση και τα φασόλια βουτύρου, που είναι μεγαλύτερα, κρεμώδη και χορταστικά. Μια υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα, ιδανική να συνοδεύσετε γεύμα με ψητά κρεατικά στο μπάρμπεκιου. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες (x 400 γραμμάρια) φασόλια κανελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κονσέρβα φασόλια βουτύρου
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το σκόρδο και το τσίλι. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια κανελίνι και τα φασόλια βουτύρου. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι από λευκό κρασί και προσθέτουμε μπόλικο καρύκευμα. Τα ρίχνουμε όλα μέσα στη σαλάτα με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!