Responsive Menu
Add more content here...

Εύκολη συνταγή για σπιτική πίτσα

  • Eat4health
  • on 17 Ιανουαρίου 2017
  • Likes!
Σπιτική χειροποίητη πίτσα
Eat4health

Μια υπέροχη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς! Η παρασκευή σπιτικής ζύμης πίτσας μπορεί να ακούγεται πολλή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Η ίδια η ζύμη απαιτεί λίγα υλικά και λίγο χρόνο φουσκώματος. Ενώ περιμένετε να είναι έτοιμη η ζύμη, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά προετοιμάζοντας τη σάλτσα ντομάτας σας, ψιλοκόβοντας φρέσκα λαχανικά ή τρίβοντας το τυρί που θα βάλετε από πάνω.

Ψήστε για 15 λεπτά, γαρνίρετε με βασιλικό (ή, αν προτιμάτε, με περισσότερο τυρί) και απολαύστε τη μοναδική σπιτική σας πίτσα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό (600 mL)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή ενεργή μαγιά
7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (875 γρ.)
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερες για άλειμμα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
¼ φλιτζανιού αλεύρι από σιμιγδάλι (30 γρ.)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΝΓΚ

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

800 γραμμάρια ολόκληρες ντομάτες (ή μια κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher

ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ

σάλτσα ντομάτας
φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
φρέσκο φύλλο βασιλικού

TASTY’S BIANCA

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
τυρί ρικότα
πέστο φρέσκου βασιλικού
αποξηραμένη ρίγανη

ΠΕΠΕΡΟΝΙ

σάλτσα ντομάτας
φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
πικάντικη φέτα πεπερόνι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση Συνταγής:

Βήμα 1

Απλώστε τη μαγιά πασπαλίζοντας με τη ζάχαρη στο ζεστό νερό. Αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 3

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, τοποθετήστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10-15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λεία και να φουσκώνει. Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα.

Βήμα 4

Αλείφουμε ένα καθαρό, μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα, γυρνώντας την για να απλωθεί το λάδι παντού. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον μία ώρα (έως και 6 ώρες).

Βήμα 5

Χτυπάμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε για άλλο ένα λεπτό περίπου, μετά κόβουμε σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλές μπάλες.

Βήμα 6

Αλευρώνετε ελαφρά τη ζύμη, στη συνέχεια σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά με μία ώρα, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.

Βήμα 7

Προθερμάνετε το φούρνο (όσο το επιτρέπει ο φούρνος σας), μεταξύ 230-260˚C. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο φούρνο.

Βήμα 8

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας: Προσθέστε το αλάτι μαζί με τις ντομάτες και πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, πάρτε μια μπάλα ζύμης και πιέστε την σε μια λεία επιφάνεια ώστε να πάρει στρογγυλό σχήμα. Κάντε την πιο λεπτή από όσο νομίζετε ότι πρέπει, καθώς θα συρρικνωθεί ελαφρώς και θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε το αλεύρι σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε τη ζύμη πάνω του. Προσθέστε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας σας. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν η κρούστα και το τυρί.

Προσθέστε οποιαδήποτε γαρνιτούρα της προτίμησής σας.

Διατροφικές θερμίδες:

  • Θερμίδες 302
  • Λίπος 7 γρ
  • Υδατάνθρακες 50 γρ
  • Φυτικές ίνες 2 γρ
  • Ζάχαρη 1 γρ
  • Πρωτεΐνη 6 γρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth