Γαλλική Κουζίνα

Φρέσκος σολομός με άνηθο και κάπαρη

Φρέσκος σολομός με άνηθο και κάπαρη

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή και πολύ πρακτική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα γρήγορο και απλό πιάτο με ψητό φρέσκο σολομό με άνηθο και κάπαρη. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υλικά και χρόνο, θα σας δώσει ένα υπέροχο πιάτο με ένα ψητό ψάρι νόστιμο και ζουμερό. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

140 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μικρή κάπαρη, ελαφρώς ψιλοκομμένη
8 μερίδες φρέσκου σολομού, ψιλοκομμένο
φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και την κάπαρη και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, καλύψτε με αυτά πολύ καλά τον σολομό.

Βήμα 2
Ψήστε το σολομό σε αλουμινόχαρτο για 6-8 λεπτά (δεν χρειάζεται να τον γυρίσετε), είτε ψήστε τον σε μπάρμπεκιου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, κατά προτίμηση σε σχάρα ψαριού για να διευκολύνετε το γύρισμα. Σερβίρετε με πατάτες και φέτες λεμονιού, μαζί με πράσινη σαλάτα.

Καλή όρεξη!