Αυτή η υπέροχη κινέζικη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα hoisin και σκόρδο είναι τόσο εύκολη – ψήνονται όλα σε ένα ταψί (για γρήγορο καθάρισμα) και έχει μόνο 4 βήματα. Οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου συνδυασμένες με την γλυκόξινη σάλτσα είναι απλά υπέροχες! Δοκιμάστε τις για την επόμενη συγκέντρωση σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 πακέτο 200 γραμμάρια γλυκόξινη σάλτσα hoisin
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
3 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C (με αέρα) και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με χαρτί ψησίματος
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με την γλυκόξινη σάλτσα και το σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Τις τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί
Βήμα 3
Ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά, γυρίζοντας τις φτερούγες μέχρι τη μέση του ψησίματος. Τα φτερά πρέπει να είναι κολλώδη και ροδισμένα
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα φτερά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού
Σημειώσεις του Σεφ:
1 Αφαιρέστε τις άκρες από τα φτερά κοτόπουλου και κόψτε τα στη μέση (Μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα στα σούπερ μάρκετ).
2 Τα ρηχά ταψιά αυξάνουν την εξάτμιση της υγρασίας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για να επιτύχετε τραγανή και χρυσαφένια πέτσα.
Κάντε αυτή τη συνταγή ακόμα πιο εύκολη, συνδυάζοντας τις φτερούγες κοτόπουλου, τη γλυκόξινη σάλτσα και το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο δοχείο ή σακούλα για ασφαλή κατάψυξη. Κάντε μασάζ για ομοιόμορφη επίστρωση. Τοποθετήστε ετικέτα και ημερομηνία. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως. Καταψύξτε έως και 6 μήνες. Για να μαγειρέψετε, ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Καλή όρεξη!