Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο τσο μέιν

Κινέζικο κοτόπουλο τσο μέιν

Κινέζικο κοτόπουλο τσο μέιν. Μάθετε να φτιάχνετε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για φαγητό κοτόπουλου στο σπίτι και δεν θα την παραγγείλετε ποτέ ξανά. Γεμάτο με σάλτσα τσο μέιν, κοτόπουλο, λάχανο, νουντλς τσο μέιν (λεπτά κίτρινα νουντλς φτιαγμένα από αλεύρι σίτου, νερό, αλάτι και κουρκουμά) και πολλά άλλα, αυτό το χορταστικό γεύμα γίνεται πανεύκολα και είναι νοστιμότατο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας βιολογική σάλτσα γλυκού τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιού
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκι της σούπας κορν φλάουερ
400 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 κινέζικα λαχανάκια μποκ τσόι, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια (140 γραμμάρια) λάχανο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια μήκους 2 εκατοστών, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
280 γραμμάρια νουντλς τσο μέιν, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
¼ φλιτζάνι (60 ml) νερό
2 φλιτζάνια (140 γραμμάρια) βλαστάρια φασολιών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και το σησαμέλαιο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά
Βήμα 2
Ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα στο κοτόπουλο και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Βάλτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4
Προσθέστε το μποκ τσόϊ, το λάχανο, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά
Βήμα 5
Ρίξτε μέσα τα νουντλς, τη σάλτσα και το νερό. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό
Βήμα 6
Προσθέστε τα βλαστάρια φασολιών και ανακατέψτε μέχρι να ανακατευτούν. Βγάλτε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με έξτρα γλυκιά σάλτσα τσίλι και επιπλέον φρέσκα κρεμμυδάκια

Συμβουλές του Σεφ:
Τα νουντλς τσο μέιν είναι διαθέσιμα τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για την προετοιμασία.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε προμαγειρεμένα και αποξηραμένα νουντλς.

Καλή όρεξη!