Γαλλική Κουζίνα

Γαλλικός φρέσκος και καπνιστός σολομός

Γαλλικός φρέσκος και καπνιστός σολομός

Γαλλικός φρέσκος και καπνιστός σολομός: Αυτό το εξαιρετικό ορεκτικό είναι εγγυημένο ότι θα ξεκινήσει πολύ ωραία το δείπνο σας – μπορείτε να το κάνετε και εκ των προτέρων. Με αυτή τη γαλλική συνταγή θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο πιάτο, που περιλαμβάνει φρέσκο και καπνιστό σολομό, εύκολο στην παρασκευή το οποίο θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ενθουσιασμένοι. Μπορείτε να το προετοιμάσετε εκ των προτέρων, κάνοντας έτσι την εμφάνισή σας στο δείπνο ευκολότερη και πιο ξεκούραστη.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

600 γρ φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα
100 γρ βούτυρο
200 γρ καπνιστό σολομό
2 λεμόνια, μόνο ο χυμός
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τσίλι ή πικάντικη πάστα χαρίσα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα φιλέτα σολομού σε μία στρώση σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίστε με 25g από το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη, τρυπημένη σε αρκετά σημεία και μετά ψήνουμε στα μικροκύματα στο High για 5-6 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός. (Ή βάζετε σε ένα τηγάνι, σκεπάζετε με βραστό νερό, αλατοπιπερώνετε για 5-6 λεπτά και βάλτε το βούτυρο στο μπλέντερ.) Αφήστε το να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2

Κόψτε σε φέτες τον σολομό σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας τους χυμούς από το πιάτο. Ψιλοκόβουμε τον καπνιστό σολομό και τον προσθέτουμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού, το τσίλι ή την πάστα χαρίσα, αλάτι και πιπέρι.

ΒΗΜΑ 3

Χτυπάτε μέχρι να ψιλοκόψετε, αλλά όχι πάρα πολύ, στη συνέχεια αδειάστε σε μια πιατέλα 1 λίτρου. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ίζημα να κατακαθίσει. Ρίξτε προσεκτικά το βούτυρο πάνω από τον σολομό, αφήνοντας πίσω το κατακάθι. Αφήστε το να κρυώσει και μετά αφήστε το να κρυώσει μέχρι να δέσει, περίπου για 2 ώρες. (Ο σολομός μπορεί να καταψυχθεί για έως και 1 μήνα.)

Καλή όρεξη!