Ιαπωνική Κουζίνα

Γαρίδες τεριγιάκι και νουντλς με μπρόκολο

Γαρίδες τεριγιάκι και νουντλς με μπρόκολο

Στην ιαπωνική μαγειρική, τεριγιάκι είναι μια τεχνική, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, κρασί μιρίν και ζάχαρη. Αυτή η υγιεινή εκδοχή της συνταγής με θαλασσινά χρησιμοποιεί νουντλς soba από φαγόπυρο, που είναι με λιγότερα λιπαρά, μπρόκολλο, κρασί μιρίν, σάλτσα σόγιας και κόκκινο τσίλι. Ενα υπέροχο πιάτο που είναι εύκολο να προετοιμαστεί και μπορεί να σερβιριστεί σε ολόκληρη την οικογένεια για ένα υγιεινό και ενδιαφέρον δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

50 ml σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
50 ml κρασί mirin
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ νουντλς soba (από φαγόπυρο)
140 γρ μπρόκολο με λεπτό στέλεχος
140 γρ μαγειρεμένες γαρίδες
1 μικρό κόκκινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί mirin, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ζαχαρώσουν και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερόνα βράσει και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα νουντλς και το μπρόκολο για περίπου 3 λεπτά, προσθέτοντας τις γαρίδες μερικά δευτερόλεπτα πριν τα στραγγίξετε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 πιάτα, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα τεριγιάκι, πασπαλίζουμε με το κόκκινο τσίλι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!