Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια σπιτική αγγουροσαλάτα. Μια γερμανική σαλάτα που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Εύκολη, απλή, δροσιστική και απολαυστική. Συνδυάζεται τέλεια με το “Ruladen and Spaetzle” για ένα πραγματικό γερμανικό δείπνο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αγγούρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τα αγγούρια και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τα να καθίσουν για 1 ώρα. Στραγγίζετε το αγγούρι σε ένα σουρωτήρι, στύβοντας με τα χέρια σας ώστε να βγει όσο περισσότερο υγρό γίνεται.
Βήμα 2
Βάλτε τα στραγγισμένα αγγούρια και τα πράσινα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το ξύδι, το λάδι και τον άνηθο μαζί σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα. Περιχύστε τα πάνω από το αγγούρι και ανακατέψτε για να καλυφθεί καλά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!