Γερμανική Κουζίνα

Γερμανική πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες

Γερμανική πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες

Δοκιμάστε αυτή την γερμανική συνταγή για να φτιάξετε πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες. Σε αυτή την εκδοχή, αντί για βραστές πατάτες και μαγιονέζα, που είναι χαρακτηριστικό της γερμανικής πατατοσαλάτας, οι πατάτες ψήνονται στη σχάρα πάνω από κάρβουνα μέχρι να μαλακώσουν. Απολαύστε καλύτερα τη ζεστή, ή τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ κιλό πατάτες
Για το ντέσινγκ:
½ κιλό μπέικον, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κόσερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε μια σχάρα στους 190 βαθμούς. Βάλτε τις πατάτες και ψήστε τις στη σχάρα, αναποδογυρίζοντας συχνά, μέχρι οι πατάτες να είναι ελαφρά τρυφερές όταν τις τρυπάτε με ένα πηρούνι, περίπου για 15 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε.

Βήμα 2
Τηγανίστε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το μισό μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα. Κρατήστε το για την επικάλυψη. Προσθέστε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο μπέικον στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε τις πατάτες. Κόψτε τις σε τέσσερα κομμάτια και μετά σε φέτες 1 εκατοστού. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.

Βήμα 4
Βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν και το ξύδι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε το ντρέσινγκ από τη φωτιά.

Βήμα 5
Ρίξτε το με το ντρέσινγκ πάνω από τις πατάτες και ανακατέψετε καλά. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Συμπληρώστε το πιάτο με το κρατημένο μπέικον. Απολαύστε το ζεστό.

Σημείωση του σεφ:
Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο μπέικον, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο φυτικό ή ελαιόλαδο στο ντρέσινγκ. Αν θέλετε το ντρέσινγκ σας πιο ταγγιέ, προσθέστε περισσότερο ξύδι.

Καλή όρεξη!